Stakeholdersmeeting insecten

Inagro en VIVES voeren al enkele jaren onderzoek naar de haalbaarheid van insectenkweek in België. Dankzij enkele goedgekeurde projecten zit het onderzoek in een hogere versnelling.  Op 12 december neemt Inagro de nieuwe infrastructuur voor insectenkweek officieel in gebruik. Daar staat de eerste geautomatiseerde voederlijn, die VIVES ontwierp. Een primeur voor de Vlaamse insectenkweek!

De mogelijkheden met insecten zijn talrijk en nemen toe. Daardoor groeit de interesse in diverse sectoren. De kleine beestjes zijn immers prima afvalverwerkers en bevatten hoogwaardige eiwitten, vetten en chitine. Ze worden al verwerkt in humane voeding en zijn sinds kort ook toegelaten in de aquacultuur. Zelfs cosmeticabedrijven en andere industriële verwerkers gebruiken de chitine uit insecten in allerlei toepassingen.

Het Strategisch Platform Insecten, dat minister Joke Schauvliege in 2015 oprichtte, streeft naar een betere afstemming tussen beleid, onderzoek en praktijk. Tijdens de jaarlijkse stakeholdersmeeting insecten kan het bredere publiek letterlijk en figuurlijk meeproeven van de vele toepassingsmogelijkheden van insecten. Op deze tweede editie delen experten uit de sector hun inzichten in verschillende thema's, waaronder economie, gezondheid, voeder en management. Daarnaast zijn er dit jaar interactieve sessies met interessante en praktische uiteenzettingen voorzien. 

Ben jij als ondernemer, onderzoeker of beleidsmaker geïnteresseerd in insectenkweek? Of ben je al actief in die beloftevolle sector? Mis dan deze boeiende stakeholdersmeeting insecten op 12 december niet!

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in

Partners